درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1392/6/3 - 11:01:32
تعداد بازدید: 1307
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

موفقت نامۀ امنیتی با امریکا جنگ را تا آیندۀ نامعلوم در پی خواهد داشت
موفقت نامۀ امنیتی با امریکا جنگ را تا آیندۀ نامعلوم در پی خواهد داشت

اگر امریکا موفق به امضای قرداد امنیتی با افغانستان شود، دیگر ضرورتی به دفتر برای طالبان نه در قطر خواهد بود و نه در جایی دیگر. زیرا شرط اول طالبان که خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان است، عملا رد خواهد شد و آنها نیز به جنگ تا آینده نامعلوم ادامه خواهند داد.

به گزارش انصار به نقل از فارس، این روزها بار دیگر خبر احتمال تاسیس مجدد دفتر طالبان در کشوری منطقه‌ای مطرح و قرار است امروز حامد کرزی در سفری مهم به پاکستان سفر کند که به باور کارشناسان ارتباط مستقیمی با تحولات مربوط به طالبان و روند مذاکرات صلح خواهد داشت.

گفته می‌شود که مذاکره درباره آزادی زندانیان طالبان و روند صلح افغانستان از مهمترین محورهای سفر آقای کرزی به پاکستان است، در عین حال (اعزاز احمد چوهدری) سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز بیان داشته که موضوع‌های مورد علاقه کابل - اسلام آباد در این سفر مورد بحث قرار می‌گیرند.

این در حالی است که یکشنبه 20 اسد نیز (جانان موسی‌زی) سخنگوی وزارت امور خارجه کشور اعلام کرده بود که عربستان و ترکیه دوستان نزدیک این کشورند و از همین رو دولت افغانستان به این نتیجه رسیده که دفتر طالبان در یکی از این 2 کشور گشایش یابد. البته وی تاکید کرد که در شروط دولت افغانستان برای مذاکره با طالبان تغییری نیامده است.

از سوی دیگر (حکمت چتن) نماینده غیرنظامی سابق نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز کشور ترکیه را بهترین گزینه برای مذاکرات صلح افغانستان دانسته و از احتمال انتقال دفتر طالبان به ترکیه خبر داده است.

به نظر می‌رسد که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و خروج بخشی از نظامیان خارجی از کشور در سال 2014، طرف‌های پاکستانی، افغان و ناتو علاقمند به آغاز دوباره مذاکرات با طالبان هستند و انتشار آن از سوی رسانه‌ها بخشی از این چراغ سبز به گروه طالبان است.

در عین حال این اظهارات ظاهرا مورد مقبولیت طالبان قرار گرفته و روزنامه (تریبون) پاکستان به نقل از یک عضو این گروه نوشته که طالبان برای رفع بن‌بست به وجود آمده در مذاکرات صلح قطر، گزینه‌های احتمالی انتقال این دفتر به یک کشور اسلامی دیگری چون ترکیه و عربستان را بررسی می‌کنند اما به احتمال زیاد تیم مذاکره کننده طالبان نیز تغییر می‌کند.

وی تاکید کرده که طالبان دفتر قطر را به‌ طور کامل رها نمی‌کنند و نمایندگان این گروه همچنان در این کشور باقی می‌مانند.

برخی کارشناسان با تاکید بر اینکه دولت افغانستان از سوی طالبان مورد پذیرش و طرف مذاکره محسوب نمی‌شود، خاطر نشان می‌کنند که مقامات طالبان، دولت امریکا را طرف اصلی جنگ افغانستان می‌دانند و با آن‌ها حاضر به مذاکره هستند، این در حالی است که سال‌های گذشته مذاکراتی در کشورهای آلمان و ناروی بین این گروه و امریکا انجام شد.

(وحید مژده) کارشناس مسائل سیاسی در این‌رابطه در (بست نیوز) می‌نویسد: پس از گشایش دفتر طالبان در قطر، امریکا به دلیل مخالفت دولت افغانستان دستور داد تا پرچم و تابلوی (امارت اسلامی) از این دفتر برداشته شود و به همین سبب طالبان قطر را ترک کردند.

این در حالی است که اکنون امریکا با پادرمیانی برخی کشورها از طالبان خواسته تا برای مذاکره به دفتر قطر بازگردند اما گروه طالبان گفته‌اند که فقط با پذیرفتن عنوان و پرچم این گروه به میز مذاکره باز خواهند گشت.

وی ادامه می‌دهد: وقتی طالبان حاضر نیستند واژگونی پرچم‌شان را بپذیرند، چگونه ممکن است با دولت افغانستان مذاکره کنند؟ وقتی طالبان دولت افغانستان را طرف جنگ و مذاکره نمی‌دانند، تقاضای دولت افغانستان برای تغییر محل مذاکرات عجیب می‌نماید.

کارشناس افغان در مورد اینکه کدام کشور می‌تواند به عنوان آدرس جدیدی برای طالبان انتخاب شود اظهار داشت که (ملا محمد عمر) رهبر طالبان، در سال 2010 خطوطی را مشخص کرده که بر مبنای آن طالبان، قطر را بعنوان کشور میزبان انتخاب کردند:

- کشور میزبان مذاکرات باید کشور اسلامی باشد.

- در افغانستان نیروی نظامی نداشته باشد.

- کشور همسایه نباشد.

- و بعد از سال 2001 با طالبان دشمنی نکرده باشد.

با توجه به این شرایط که رهبری طالبان مشخص کرده، ترکیه کشوری است که در افغانستان نیروی نظامی دارد و همچنین عربستان سعودی پس از سال 2001 تعداد زیادی از طالبان را دستگیر و زندانی کرده است.

در نتیجه از نظر طالبان، این دو کشور هرگز نمی توانند میزبان مذاکرات صلح باشند.

مژده در مورد گشایش دفتر طالبان در قطر و نزدیکی مواضع افغانستان و پاکستان علیه این دفتر می‌نویسد: از همان آغاز که نمایندگان طالبان به قطر رفتند، موضع حکومت افغانستان و حکومت پاکستان در ضدیت با دفتر قطر بهم نزدیک شد. به همین سبب پاکستان (ملاآغا جان معتصم) را به کابل فرستاد و دولت افغانستان برای وی امکان اقامت در ترکیه را فراهم کرد به این امید که در آینده ترکیه جایگزینی برای قطر شود.

وی در ادامه می‌نویسد که سازمان‌های اطلاعاتی ترکیه و عربستان سعودی از زمان جهاد افغانستان، با آی.اس.آی (سازمان اطلاعات ارتش پاکستان) برنامه‌های مشترکی را در افغانستان دنبال می‌کردند و این روند در دوران حاکمیت طالبان بر افغانستان نیز ادامه یافت.

این در حالی است که نزدیکی بعضی از شخصیت‌های ازبک تبار افغان با طالبان بخصوص جنرال ملک پس از 2001، با هماهنگی میان آی.اس.آی و سازمان اطلاعات ترکیه ممکن شد. همچنین مذاکرات میان (ملا محمد غوث آخند) وزیر خارجه وقت طالبان با جنرال ملک در سال 1997 در شمال افغانستان موجب سقوط کوتاه مدت مزارشریف شد که وقایع خونینی را بدنبال داشت. بنابراین سابقه این وقایع موجب می‌شود تا طالبان به نقش ترکیه بعنوان یک کشور بیطرف در افغانستان به نظر شک بنگرند.

اکنون فرض را بر این می‌گذاریم که امریکا بخواهد دفتر قطر را مسدود کند و دفتر دیگری در عربستان سعودی یا ترکیه بگشاید؛ آیا معنی این کار آغاز دوباره روند مذاکرات است و خواهد توانست به این مذاکرات حرکتی تازه ببخشد؟

کارشناس مسائل سیاسی کشور در مورد تعلیق روند مذاکرات قطر می‌افزاید: تعلیق مذاکرات در قطر به این دلیل نبود که مقامات قطری در مذاکرات میان طالبان و امریکا از گروه طالبان حمایت می‌کردند، بلکه به این دلیل بود که قطر به خواست امریکا عمل کرد و پرچم و تابلوی امارت اسلامی طالبان را فرود آورد بنابراین از نظر امریکا هیچ دلیلی برای انتقال این دفتر به کشور دیگری وجود ندارد.

از سوی دیگر، روند صلح یکجانبه نیست که به خواست امریکا به کشور دیگری منتقل شود.

این در حالی است که پیامد این جریان برای قطر نیز بسیار ناگوار خواهد بود زیرا این کشور قبلا در تلاشی نافرجام برای حل مشکل سوریه، شکست تلخی را تجربه کرد و اکنون نیز کوشش می‌کند در تحولات جهان اسلام نقشی مهمتر از دولت سعودی ایفا نماید، بنابراین شکست روند صلح میان طالبان و امریکا برای قطر بسیار ناگوار خواهد بود؛ در نتیجه زمانی که طالبان دفتر قطر را ترک کردند، این کشور نگران دومین شکست دیپلماتیک خود بود که نتوانسته در حل یکی دیگر از قضایای جهان اسلام نقشی داشته باشد.

بنابراین روند مذاکرات قطر اکنون در جایی متوقف شده که نمی‌توان حداقل در دولت فعلی افغانستان راه حلی برای آن پیش‌بینی کرد. زیرا امریکا نمی‌تواند هم طالبان را خرسند و نیز دولت کابل را راضی نگه دارد.

در نتیجه اگر امریکا موفق به امضای قرداد امنیتی با افغانستان شود، دیگر ضرورتی به دفتر برای طالبان نه در قطر خواهد بود و نه در جایی دیگر. زیرا شرط اول طالبان که خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان است، عملا رد خواهد شد و آنها نیز به جنگ تا آینده نامعلوم ادامه خواهند داد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/540






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.